'NAE Socialwalk'

NAE Socialwalk

Omschrijving

Op 2 juni wordt jaarlijks de World Eating Disorders Action Day (WEDAD) georganiseerd. Op deze dag vinden over de hele wereld activiteiten plaats, voor en door mensen met een eetstoornis, betrokkenen en professionals.

Vanwege de coronamaatregelen werd in 2020 geen fysieke bijeenkomst georganiseerd. Om toch de aandacht te genereren die cliënten, naasten en behandelaars verdienen, organiseerde de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen dit evenement online: de NAE Socialwalk.

Een livestream bracht mensen uit het hele land samen om hun verhalen te delen en steun te bieden. Samen voor en met mensen met een eetstoornis, hun naasten, behandelaars en overige geïnteresseerden. Tijdens de livestream spraken mensen uit het veld, waren er optredens, online workshops en een Q&A.

Bovendien werd het gevoel van eenheid bewerkstelligd door gebouwen in paars licht te zetten.

Doel

NAE Socialwalk moest een middag worden die in het teken stond van verbinden, openheid, steun en hoop, van, voor en met mensen met een eetstoornis, hun naasten en behandelaars. Op deze dag, juist in deze tijd van sociale onthouding, zouden verbinding en het gevoel er niet alleen voor te staan, cruciaal zijn.

Resultaat

Met ruim 5500 unieke views en mogelijk nog veel terugkijkers was de livestream een groot succes. Uit een enquete bleek dat meer dan 75 procent van de deelnemers zich door de livestream verbonden en gesteund voelde. 67 Procent realiseerde zich door de livestream dat je kunt herstellen van een eetstoornis. Bijna 100 procent van de respondenten wil volgende keer graag een combinatie van fysiek evenement en livestream.

Activiteitgegevens

Organisatie

Nederlandse Academie voor Eetstoornissen

Projectleider

Mariska Poels

Telefoonnummer

06 - 26 74 25 18

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO