'Muzikaal geluk'

Muzikaal geluk

Omschrijving

Muziek zorgt voor ontspanning, plezier en verbinding. Muziek roept herinneringen op. Voor ouderen is het fijn om even van hun normale plek weg te zijn en in een andere omgeving te genieten van muziek en contact te hebben met mensen die dat ook fijn vinden.

Op locatie De Honinghoeve van De Waalboog worden met regelmaat muziekactiviteiten voor de bewoners georganiseerd. Deze concerten zijn mooi, maar hebben niet voor alle bewoners het gewenste effect. Door de grote opkomst zijn deze concerten namelijk niet geschikt voor bewoners die moeite hebben met omgevingsprikkels. Kleinschalige muziekactiviteiten bieden uitkomst en zijn van grote meerwaarde voor deze doelgroep.

Vandaar het project ‘Muzikaal geluk’. Gedurende een opstartperiode van een jaar zou elke twee weken een kleinschalige muziekactiviteit georganiseerd worden. De activiteit zou plaatsvinden in een kleine, rustige, centrale ruimte. Met een klein aantal deelnemers samen genieten van muziek. Een stukje muzikaal geluk.

Doel

Het opzetten van structurele, kleinschalige muziekactiviteiten voor bewoners van De Honinghoeve, voor wie grootschalige muziekactiviteiten niet goed toegankelijk zijn, zou het leefplezier en welbevinden van deze doelgroep verbeteren. De activiteiten zouden zorgen dat muziek, ook voor deze ouderen, van meerwaarde is voor de sociale participatie en muzikaal geluk brengt. Familie en vrijwilligers waren welkom om hierbij aan te sluiten, zodat dit geluk samen beleefd kon worden.

Resultaat

Helaas zijn er door de coronamaatregelen maar twee activiteiten geweest. Deze activiteiten zijn goed bezocht en de bewoners waren enthousiast. Het heeft ze rust gegeven; een geluksmoment en hierdoor een betere kwaliteit van leven.

Activiteitgegevens

Organisatie

De Waalboog

Projectleider

Christine Willems

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO