'Muzikaal geluk'

Muzikaal geluk

Omschrijving

Muziek zorgt voor ontspanning, plezier en verbinding. Muziek roept herinneringen op. Voor ouderen is het fijn om even van hun normale plek weg te zijn en in een andere omgeving te genieten van muziek en contact te hebben met mensen die dat ook fijn vinden.

Op locatie De Honinghoeve van De Waalboog worden met regelmaat muziekactiviteiten voor de bewoners georganiseerd. Deze concerten zijn mooi, maar hebben niet voor alle bewoners het gewenste effect. Door de grote opkomst zijn deze concerten namelijk niet geschikt voor bewoners die moeite hebben met omgevingsprikkels. Kleinschalige muziekactiviteiten bieden uitkomst en zijn van grote meerwaarde voor deze doelgroep.

Vandaar het project ‘Muzikaal geluk’. Gedurende een opstartperiode van een jaar wordt elke twee weken een kleinschalige muziekactiviteit georganiseerd. De activiteit vindt plaats in een kleine, rustige, centrale ruimte, bijvoorbeeld De Goede Herderkerk. Met een klein aantal deelnemers samen genieten van muziek. Een stukje muzikaal geluk.

Doel

Het opzetten van structurele, kleinschalige muziekactiviteiten voor bewoners van De Honinghoeve, voor wie grootschalige muziekactiviteiten niet goed toegankelijk zijn, verbetert het leefplezier en welbevinden van deze doelgroep. De activiteiten zorgen dat muziek, ook voor deze ouderen, van meerwaarde is voor de sociale participatiemogelijkheden en muzikaal geluk brengt. Familie en vrijwilligers zijn welkom om hierbij aan te sluiten, zodat dit geluk samen beleefd kan worden.

Activiteitgegevens

Organisatie

De Waalboog

Projectleider

Christine Willems

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2021 FNO