'muZIEum werkt!'

muZIEum werkt!

Omschrijving

Sinds 2012 zet muZIEum zich in om de participatie en emancipatie van mensen met een visuele beperking in de samenleving te vergroten. Enerzijds door bewustwording en betrokkenheid te creëren bij een breed publiek. Anderzijds door het bieden van werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden.

Dit gebeurt onder andere door twee Donkerbelevingen in het museum. Hier ervaren bezoekers onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids hoe het is om niets te kunnen zien. In de tentoonstelling ontdekken bezoekers meer over zien en niet-zien. Bij Expeditie Ribbelroute, door het centrum van Nijmegen, verplaatsen deelnemers zich met een virtual reality bril in de belevingswereld van de slechtziende gidsen. En tenslotte worden er diverse workshops en belevingen georganiseerd, in het museum of op locatie elders in het land. MuZIEum betekent een betekenisvolle beleving voor de één, een baan voor de ander.

Doel

Bij het muZIEum werken 55 blinden en slechtzienden. In het muZIEum wordt gewerkt met een CRM-systeem en een planningsysteem, die gedeeltelijk toegankelijk zijn. Met de subsidie kan er geïnvesteerd worden in verdere, toegankelijke aanpassingen, zodat de medewerkers zelfstandig alle informatie kunnen inzien en volwaardig mee kunnen doen.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

muZIEum

Projectleider

H. Vermeulen

Telefoonnummer

024 - 200 10 50

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO