'Miracles of Music'

Miracles of Music

Omschrijving

Miracles of Music biedt ouderen met dementie en hun naasten de mogelijkheid om de wonderbaarlijke kracht van muziek en muziektherapie te ervaren. En ook: deze zelf in te zetten tijdens momenten van zorg en aandacht. Muziektherapie is een patiëntvriendelijke en waardevolle aanvulling op het bestaande zorg- en ondersteuningsaanbod, met aandacht voor persoonlijke voorkeuren en de nog bestaande capaciteiten van mensen met dementie.

Doel

Miracles of Music heeft als doel ouderen met dementie en hun mantelzorgers op laagdrempelige wijze handvatten te bieden om zelf actief aan de slag te gaan met het gestructureerd inzetten van muziek tijdens momenten van zorg en aandacht.

Resultaat

Muziektherapie doet mensen met een beperking, hulpvraag of dementie aantoonbaar goed en verhoogt hun kwaliteit van leven. Miracles of Music ontwikkelde samen met wetenschappers en muziektherapeuten een gratis online cursus. Leer als zorgprofessional, vrijwilliger of mantelzorger over de positieve effecten van muziek en hoe je zelf muziek kan inzetten. Na de 2e dag online was de cursus al 3800 keer bekeken.

Activiteitgegevens

Organisatie

Happy Motion

Projectleider

Anna-Eva Prick

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO