'Kickit Brabant'

Kickit Brabant

Omschrijving

Samen met Gehandicaptensport Nederland, Special Heroes, Tech2play, VDL, TU/e en ZTI is InnoSportLab Sport & Beweeg eind 2020 gestart met het Sportinnovator-project ‘De Voetbalschieter’. Een project gericht op de ontwikkeling van de AmiGo Voetbalschieter, waarmee het mogelijk wordt Kickit te spelen, een nieuwe vorm van voetbal, speciaal ontwikkeld voor mensen in een rolstoel.

De AmiGo Voetbalschieter is een sporthulpmiddel dat aan de voorkant van iedere rolstoel bevestigd kan worden (elektrisch én handbewogen rolstoelen). De AmiGo kan: ballen oppakken, ballen vasthouden, de bal met verschillende snelheden wegschieten en de bal afpakken van andere spelers. Zo kun je er niet alleen mee voetballen maar ook allerlei andere balspellen mee spelen.

In juni vond het eerste Kickit toernooi plaats: met 3 teams uit Brabant en 1 uit Gelderland. De deelnemende kinderen waren razend enthousiast. Een competitie is er (nog) niet van gekomen omdat er veel tijd ging steken in het zoeken naar 4 teams. Naast deze zoektocht, zijn er door heel Nederland ook voetbalclinics gehouden op mythylscholen. De bezochte scholen en kinderen zijn razend enthousiast en denken na over de aanschaf van een set voetbalschieters. Al met al is er door dit project meer bekendheid gecreëerd voor de AmiGo voetbalschieter.

Doel

Het doel van dit project is een competitie van rolstoelvoetbal, genaamd Kickit, mogelijk te maken, eerst in Noord Brabant en als het aanslaat in heel Nederland.

In het voorjaar van 2023  worden er vier Kickit-teams opgezet, die ondersteund worden door een samenwerking van de mytylschool, revalidatiekliniek, gemeentelijke sportservice en een betaald voetbalorganisatie. Per team komen vier AmiGo’s beschikbaar, die niet alleen door het Kickit-team gebruikt zullen worden, maar ook beschikbaar zijn voor gebruik tijdens therapie en gymles.

Video

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

InnoSportLab Sport & Beweeg

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO