'Kickit Brabant'

Kickit Brabant

Omschrijving

Samen met Gehandicaptensport Nederland, Special Heroes, Tech2play, VDL, TU/e en ZTI is InnoSportLab Sport & Beweeg eind 2020 gestart met het Sportinnovator-project ‘De Voetbalschieter’. Een project gericht op de ontwikkeling van de AmiGo Voetbalschieter, waarmee het mogelijk wordt Kickit te spelen, een nieuwe vorm van voetbal, speciaal ontwikkeld voor mensen in een rolstoel.

De AmiGo Voetbalschieter is een sporthulpmiddel dat aan de voorkant van iedere rolstoel bevestigd kan worden (elektrisch én handbewogen rolstoelen). De AmiGo kan: ballen oppakken, ballen vasthouden, de bal met verschillende snelheden wegschieten en de bal afpakken van andere spelers. Zo kun je er niet alleen mee voetballen maar ook allerlei andere balspellen mee spelen.

De afgelopen 2 jaar hebben meer dan 100 kinderen op 13 locaties verspreid door Nederland kennisgemaakt met de AmiGo Voetbalschieter en vanuit hun enthousiasme is er besloten om te kijken of het mogelijk is om een Kickit-competitie op te zetten.

Doel

Het doel van dit project is een competitie van rolstoelvoetbal, genaamd Kickit, mogelijk te maken, eerst in Noord Brabant en als het aanslaat in heel Nederland.

In het voorjaar van 2023  worden er vier Kickit-teams opgezet, die ondersteund worden door een samenwerking van de mytylschool, revalidatiekliniek, gemeentelijke sportservice en een betaald voetbalorganisatie. Per team komen vier AmiGo’s beschikbaar, die niet alleen door het Kickit-team gebruikt zullen worden, maar ook beschikbaar zijn voor gebruik tijdens therapie en gymles.

Activiteitgegevens

Organisatie

InnoSportLab Sport & Beweeg

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Video

Afbeeldingen

© 2023 FNO