'Interactief fietsen met de Fietslabyrint'

Interactief fietsen met de Fietslabyrint

Omschrijving

Stichting voor gehandicaptenzorg Ipse de Bruggen wil ervoor zorgen dat cliënten met een verstandelijke beperking voldoende bewegen. Want te weinig beweging betekent een achteruitgang van praktische en cognitieve vaardigheden. Beleven en bewegen draagt bij aan hun welzijn en gezondheid.

De cliënten, vooral degenen die bij de zorglocaties wonen, komen weinig buiten het terrein en zien hierdoor niet zo veel van de wereld. Met behulp van de fietslabyrint zouden zij virtuele fietstochten kunnen maken door steden en natuurgebieden en zo toch de wereld een beetje ontdekken. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft de cliënten het gevoel dat zij eropuit zijn.

Doel

De bedoeling van de aanschaf van een fietslabyrint was dat cliënten met een verstandelijke beperking of psychische aandoening gestimuleerd zouden worden om meer te bewegen en meer geluksmomenten te beleven. Dit draagt bij aan hun welzijn en kwaliteit van leven.

Resultaat

Cliënten kwamen meteen even kijken en proberen en wat een lol hadden zij! Leuk om te zien hoe je van bewegen een feestje kunt maken. Alle groepen van de dagbesteding kunnen nu elke dag gebruikmaken van de fietslabyrint.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Ipse de Bruggen

Projectleider

Idske Meijer

Telefoonnummer

06 - 193 013 51

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter
© 2024 FNO