'Interactief draaiorgel'

Interactief Draaiorgel

Omschrijving

De mobiele innovatheek van Philadelphia Zorg leent muzikale innovaties uit, zoals de CRADL, een interactief instrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid, of de silent disco, waarbij muziek via draadloze zenders naar hoofdtelefoons verstuurd wordt. Deze worden ingezet voor cliënten met een ernstig meervoudig beperking of licht verstandelijke beperking. Met de innovatheek kunnen alle 7600 cliënten gebruikmaken van deze producten.

Met subsidie van Klein Geluk kon de innovatheek worden uitgebreid met een interactief draaiorgel. Het handgemaakte interactieve draaiorgel lijkt op de oude draaiorgels die we kennen, maar dan in miniformaat. Het orgel stond hoog op de verlanglijst van vele cliënten: orgelmuziek spreekt ze erg aan. Het draaiorgel is voorzien van een computersysteem dat een ‘orgelboek’ bevat met diverse liedjeslijsten. Door aan het wiel te draaien speelt de muziek. Cliënten komen in beweging en kunnen zelf het tempo bepalen.

Doel

Muziek kan veel plezier en kracht geven. Doel was om cliënten met muziek vaker een moment van eigen regie te laten ervaren. Het orgel zou veel herkenning en levendigheid geven.

Resultaat

Het orgel wordt gehaald en gebracht en de begeleiders en cliënten krijgen technische uitleg over het gebruik. Na de uitleentermijn wordt het orgel weer opgehaald en naar een volgende locatie gebracht. Zo reist het orgel door heel Nederland langs alle locaties van Philadelphia Zorg en wordt het dus dagelijks gebruikt.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Philadelphia Zorg

Projectleider

Dianne Oortwijn-Aldenhoven

Telefoonnummer

06 - 575 579 04

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO