'Hydro-snoezelkar'

Hydro-snoezelkar

Omschrijving

Bij Engelstraat 34 boven wonen negen cliënten met een zeer ernstige meervoudige beperking. Door hun lichamelijke en fysieke beperkingen hebben ze weinig draagkracht, waardoor De Twentse Zorgcentra zijn gestart met dagbesteding aan huis.

De activiteiten die worden aangeboden prikkelen alle zintuigen van de bewoners, en hierbij horen ook de dagelijkse badfeestjes! Hiervoor wilde de organisatie een hydro-snoezelkar aanschaffen. Het grote voordeel van deze snoezelkar is namelijk dat deze in natte ruimtes gebruikt kan worden.

Doel

Het doel van dit project was een goede, zinvolle dagbesteding gericht op zintuiglijke prikkeling, die inspeelt op de individuele behoeftes en interesses van iedere individuele bewoner.

Resultaat

De hydro-snoezelkar zorgt voor meer beleving. Bijna alle cliënten maken hier op verschillende manieren gebruik van. Zowel op hun slaapkamer, in de badkamer als gezamenlijk in de woonkamer. De kar kan overál gebruikt worden, en door het verschillende aanbod in films en geluiden is zij voor alle cliënten geschikt.

Activiteitgegevens

Organisatie

De Twentse Zorgcentra

Projectleider

Anouk van Ginderen

Telefoonnummer

06 - 119 291 73

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO