'Gouwe Ouwe Muziekherinneringen'

Gouwe Ouwe Muziekherinneringen

Omschrijving

Al jaren maakt Gouwe Ouwe impact op de bewoners van verpleeghuizen. Uit onderzoek blijkt dat het bereik van Gouwe Ouwe groter is dan dat van andere muziekactiviteiten. Er komen meer en andere bezoekers op af. Ook ouderen die normaal niet aanwezig zijn bij activiteiten, kunnen genieten van Gouwe Ouwe.

De variatie in muziek wordt door de deelnemers erg gewaardeerd. Van rock ’n roll tot aan rustige meezingers, er zit voor iedereen wat bij. Deelnemers vinden het fijn dat de muzikanten ook opzwepende muziek spelen. Zij komen zowel fysiek als mentaal in beweging. Er wordt gedanst en er komen herinneringen terug.

In dit project, dat wordt gesteund door Klein Geluk, worden twee variaties van Gouwe Ouwe uitgevoerd in verschillende verpleeghuizen in Nederland: kleinschalig en intiem op de huiskamers en feestelijk in de zaal.

Doel

In het verpleeghuis zullen de bewoners zich bij Gouwe Ouwe weer jong voelen doordat ze, mede door het decor, echt even in een andere omgeving zijn. Mensen gaan ander gedrag vertonen: ze gaan ineens weer praten of staan op uit de rolstoel om een dansje te wagen. Juist het samen beleven met zorgmedewerkers en familie werkt heel goed. Iedereen is gelijkwaardig.

Al met al draagt deze aanpak bij aan het welbevinden van de bewoners, maar ook aan de sociale participatie met naasten, medebewoners en professionals in het huis. Binnen dit project wordt Gouwe Ouwe twintig keer in het verpleeghuis uitgevoerd en bereikt het daarmee naar verwachting 1020 bewoners.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting de Tijdmachine

Projectleider

Julia Huisman

Telefoonnummer

0570 - 832 880

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO