'CRDL voor de bewoners van Patria'

CRDL voor de bewoners van Patria

Omschrijving

De cliënten van woonzorg- en behandelcentrum Patria in Bussum hebben een roerig leven gehad: de Japanse onderdrukking tijdens de Tweede Wereldoorlog, de bersiap-periode en het gedwongen vertrek naar Holland. Een verlies van have en goed, status en geboorteland. Zij verdienen een mooie warme herfst in hun laatste levensfase.

De CRDL tovert herkenbare geluiden tevoorschijn door hem aan te raken. Interactie door aanrakingen is voor de Indische cultuur zo gewoon en heel belangrijk. Dit onderling samenzijn, in een door handen verbonden menselijke kring, draagt bij aan een stukje levensvreugde en genot. Een wereld waarin woorden geen rol hebben en overbodig zijn.

Dit is voor de bewoners en het zorgpersoneel van onschatbare waarde. Het spel met de CRDL, samen of met familie/mantelzorgers, draagt bij aan het welzijn en welbevinden (zich ‘senang’ voelen) van de cliënten.

Doel

Stichting Nusantara Zorg wilde de CRDL gebruiken om de onderlinge sociale contacten en interactie van de Patria-bewoners te verbeteren en te stimuleren en hierdoor eenzaamheid te verminderen. Door herhalingen van voor hen bekende geluiden, wordt het geheugen gestimuleerd en daarmee verbetert de onderlinge communicatie. Ook is het bedoeld om familie en mantelzorgers uit te nodigen om samen de Cradle te bespelen, hetgeen ze dichter bij elkaar brengt en bijdraagt aan kwaliteit van leven en samenzijn.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Nusantara Zorg

Projectleider

Joyce Brilleman

Telefoonnummer

088 - 539 08 00

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO