'Belevenistafel Hof van Fascinatio'

Belevenistafel Hof van Fascinatio

Omschrijving

Op de woonvoorziening Fascinatio de Watervilla’s in Capelle aan den IJssel wonen tien oudere mensen met een verstandelijke beperking én lichamelijke beperking. Ze maken dan ook allemaal gebruik van hulpmiddelen zoals een rolstoel of rollator. Twee bewoners hebben beginnende dementie.

De zorgvraag is behoorlijk intensief. De begeleiders die werken op de woning zijn dan ook het grootste gedeelte van de dag hiermee bezig. Daardoor blijft er weinig tijd over om ontspannende en prikkelende activiteiten te organiseren. En door eerdere bezuinigingen is de beschikbare tijd hiervoor nog verder geminimaliseerd. Daarbij is de omvang van de groep toegenomen, maar zijn er géén extra handjes bijgekomen.

De bewoners hebben door hun beperking moeite om aan te geven waar zij behoefte aan hebben. Toch is er wel degelijk een vraag naar beweging en beleving. Daarom zocht ASVZ financiële ondersteuning zodat zij een Belevenistafel kunnen aanschaffen.

Doel

De innovatieve Belevenistafel is een vernieuwend spelconcept dat bestaat uit lichtanimaties die worden geprojecteerd vanuit de tafel. De projecties reageren op de aanrakingen van de deelnemers. Hierdoor worden personen die aan de BelevenisTafel zitten gestimuleerd tot fysieke activiteit en sociale interactie, met minimale begeleiding.

Activiteitgegevens

Organisatie

ASVZ

Projectleider

Nina de Vrij

Telefoonnummer

06 - 13 02 36 15

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2021 FNO