Klein Geluk

Een bescheiden bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg.

Iedereen wil graag gelukkig zijn. Maar voor mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg, is dit niet vanzelfsprekend. FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan. Met het programma Klein Geluk willen we een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg.

Intensieve zorg
… betekent elke dag opnieuw, vaak een heel leven lang. Jonge en oude mensen met een chronische ziekte, een verstandelijke of lichamelijke beperking, een meervoudige beperking of een psychiatrische stoornis. Klein Geluk zorgt ervoor dat met net dat beetje extra, sommige wensen wel vervuld kunnen worden. Zoals een lang gewenste vakantie voor een gezin met een chronisch ziek kind. Of de behoefte om, ondanks intensieve psychiatrische zorg, weer te werken. Deze kansen op geluk betekenen veel voor de kwaliteit van leven zoals mensen die zelf ervaren.

Kwaliteit van leven
Kwaliteit van leven is voor iedereen persoonlijk. Toch kun je zeggen dat kwaliteit van leven altijd gaat over de mate waarin iemand dingen zelf kan bepalen, sociale relaties heeft met anderen en zich fysiek en mentaal goed voelt. Daarom moeten de projecten binnen Klein Geluk bijdragen aan één van de gebieden autonomie, sociale participatie of welbevinden.

Looptijd en budget
Het programma Klein Geluk loopt van 1 januari 2015 tot 1 januari 2017. Het budget van € 2 miljoen wordt in een aantal rondes beschikbaar gesteld, waarbij we onderscheid maken tussen aanvragen van organisaties en van individuen. De oproep tot het indienen van aanvragen noemen we call for proposals. De eerste call voor organisaties opent op 1 januari 2015. De eerste call voor individuele aanvragen opent op 1 augustus 2015:

2015  Call 1 & 2

2015  Call 3 & 4

2016  Call 5 & 6 & 7

Criteria
De criteria kunnen per call verschillen, maar uw aanvraag moet in elk geval aan de volgende richtlijnen voldoen:

– Het project verbetert de kwaliteit van leven van één of meer personen;

– De keuze voor een interventie wordt gemaakt door de doelgroep zelf;

– Het project draagt bij aan autonomie, sociale participatie of welbevinden;

– Het project moet handicapspecifieke meerkosten bevatten;

– De ontvanger van subsidie maakt als geluksambassadeur anderen enthousiast.

Aanvragen
Op dit moment is het niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Lees verderSluiten
De laatste calls van het programma Klein Geluk zijn gesloten

Nieuws

Klein Geluk gaat door!

17 maart 2017

Klein Geluk zal vanaf 2018 wederom actief zijn. Dat maakte FNO gisteren bekend tijdens ‘De Klein Geluk Show’. Op dit evenement vierde Klein Geluk dat het de afgelopen twee jaar een mooie bijdrage heeft mogen leveren aan het geluk en de kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg.

Het programma Klein Geluk van FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan en heeft daarom de afgelopen twee jaar 209 projecten gefinancierd met in totaal 2 miljoen euro. Op 1 januari 2015 ging Klein Geluk van start voor twee jaar. Maar het succes en de grote behoefte bij de doelgroep heeft FNO doen besluiten het programma vanaf 1 januari 2018 voort te zetten. Over de duur, specifieke accenten en het beschikbare budget gaat FNO de komende maanden besluiten nemen.

Klein Geluk geeft jonge en oude mensen met een chronische aandoening een verstandelijke of lichamelijke beperking, een meervoudige beperking of een psychiatrische stoornis net dat financiële zetje om een wens die anders niet door kan gaan mogelijk te maken. Zoals een lang gewenste vakantie voor een gezin met een chronisch ziek kind. Of de behoefte om, ondanks intensieve psychiatrische zorg, weer te werken. Deze kansen op geluk betekenen veel voor de kwaliteit van leven zoals mensen die zelf ervaren.

Klein Geluk Show

De ‘Klein Geluk Show’ is een event vol entertainment. In een bomvol De Flint in Amersfoort waren 1.100 mensen aanwezig die allemaal betrokken zijn bij de projecten die de afgelopen twee jaar mede mogelijk waren door de financiële ondersteuning van Klein Geluk. De animo was zelfs nog veel groter dan het aantal aanwezigen. Met audiodescriptie, gebarentolken en signdancers was het voor iedereen mogelijk alles goed te volgen.

Lees verderSluiten
Meer nieuws Houd mij op de hoogte

Tweets

Contact

Marlies Verschoor

Programmaondersteuner

E | marlies_verschoor@fondsnutsohra.nl

T | 06 577 573 67

Caroline Hop

Projectencoördinator

E | caroline_hop@fondsnutsohra.nl

T | 06 12430950

Lees meer